Tillbaka

btcBitcoin

Pris i USD

$ 16 990,55

Pris i SEK

176 194

Pris i BTC

1

Kursrekord i USD

$ 69 045

Utveckling 1h

−0,169%

Utveckling 24h

−1,414%

Utveckling 7d

4,736%

Utveckling 30d

−20,168%

Kursutveckling 1 år (USD)

01 AM.010.020.030.040.050NaNNaN

Ranking

# 1

Marknadsvärde i SEK

3 390 244 863 021

Marknadsvärd i USD

$ 326 856 501 272

Total mängd bitcoin just nu

19 225 968

Vad är Bitcoin?

Bitcoin är den första decentraliserade kryptovalutan, den skapades 2009 av utvecklaren Satoshi Nakamoto. Bitcoin kan du skicka och ta emot globalt via internet utan att den passerar ett finansiellt institut. Det är peer-to-peer nätverket som säkerställer transaktionerna.

Investera i Bitcoin

Kryptovalutor som bitcoin (BTC) har exploderat i pris senaste åren och intresset för den digitala valuta som investering ökat i takt med prisuppgången. Det finns flera sätt att investera i bitcoin, du kan till exempel äga riktiga bitcoin eller köpa certifikat som följer priset på bitcoin.

Köpa Bitcoin via en marknadsplats

Om du vill äga riktiga bitcoin gör du det via en marknadsplats för kryptovalutor. Idag finns det hundratals olika marknadsplatser att välja mellan, men man bör hålla sig till de större aktörerna på marknaden. Coinbase och Binance är två populära marknadsplatser för handel med kryptovalutor.

Binance lanserades 2017 och har snabbt växt till en av de största marknadsplatserna i världen. Anledningen till den höga populariteten är att Binance har ett stort antal kryptovalutor du kan handla med samt courtaget är mycket lågt jämfört med många andra marknadsplatser. Nackdelen med Binance är att du inte kan överföra fiat-valutor till plattformen utan du måste redan äga kryptovalutor som du sedan skickar till ditt konto.

Coinbase är en av de populäraste amerikanska marknadsplatserna, den har också växt rekordartat tack vare den ökade populariteten med kryptovalutor. Nackdelen med Coinbase är att den har ett begränsat antal valutor du kan handla med. Hos coinbase kan du föra över fiat-valutor som du sedan handlar kryptovalutor med.

Köp Bitcoin-certifikat

Du kan också ta del av kursutvecklingen utan att äga riktiga bitcoins. Nätmäklarna Avanza och Nordnet ebjuder ett certifikat, BITCOIN XBT eller TRACK BITCOIN VON, som trackar bitcoin kursen. Fördelen med denna produkt är om du redan har en depå hos någon av nätmäklarna kan du enkelt köpa certifikaten. Du gör det med fördel i en kapitalförsäkring eller i ett investeringssparkonto. Nackdelen med den här produkten är att den har en avgift plus att du betalar courtage när du köper och säljer.

Köpa CFD (Contracts for difference)

Är du en aktiv investerare och är intresserad av att spekulera i både i prisuppgång och prisnedgång i bitcoin är CFD (Contracts for difference) ett bra och enkelt alternativ. Man ska komma ihåg att CFD är en hävstångsprodukt där du kan förlora mer än satsat belopp.