Tillbaka

ethEthereum

Pris i USD

$ 1 260,07

Pris i SEK

13 045,85

Pris i BTC

0,074

Kursrekord i USD

$ 4 878,26

Utveckling 1h

0,284%

Utveckling 24h

−2,425%

Utveckling 7d

7,688%

Utveckling 30d

−22,543%

Kursutveckling 1 år (USD)

01 AM.010.020.030.040.050NaNNaN

Ranking

# 2

Marknadsvärde i SEK

1 569 453 487 895

Marknadsvärd i USD

$ 151 781 719 514

Total mängd ethereum just nu

120 522 870

Vad är Ethereum?

Ethereum är en publik decentraliserad blockkedja för smarta kontrakt. Ethereum kan ses som en virtuell plattform som driver decentraliserade applikationer och smarta kontrakt. Ethereum är namnet för själva blockkedjan och Ether heter valutan. Platformen skapades av geniet Vitalik Buterin och introducerades 2015.

Investera i Ethereum

Idag finns det flera sätt att ta del av kursutvecklingen i Ethereum. Man kan handla allt från certifikat, som du kan handla via svenska nätmäklare, till riktiga Ether på en marknadsplats för kryptovalutor.

Köpa Ether via en marknadsplats

Du som vill äga riktiga Ether köper dessa vi en marknadsplats för kryptovalutor. Coinbase och Binance är två populära marknadsplatser för handel. Det finns både för- och nackdelar med dessa två.

Binance lanserades 2017 och har snabbt växt till en av de största marknadsplatserna i världen. Anledningen till den höga populariteten är att Binance har ett stort antal kryptovalutor du kan handla med samt courtaget är mycket lågt jämfört med många andra marknadsplatser. Nackdelen med Binance är att du inte kan överföra fiat-valutor till plattformen utan du måste redan äga kryptovalutor som du sedan skickar till ditt konto.

Coinbase är en av de populäraste amerikanska marknadsplatserna, den har också växt rekordartat tack vare den ökade populariteten med kryptovalutor. Nackdelen med Coinbase är att den har ett begränsat antal valutor du kan handla med. Hos coinbase kan du föra över fiat-valutor som du sedan handlar kryptovalutor med.

Köpa Ethereum-certifikat

Du kan också ta del av kursutvecklingen utan att äga riktiga Ethers. Nätmäklarna Avanza och Nordnet ebjuder ett certifikat, ETHEREUM XBT, som trackar Ethereum kursen. Fördelen med denna produkt är om du redan har en depå hos någon av nätmäklarna kan du enkelt köpa certifikaten. Du gör det med fördel i en kapitalförsäkring eller i ett investeringssparkonto. Nackdelen med den här produkten är att den har en avgift plus att du betalar courtage när du köper och säljer.

Köpa CFD (Contracts for difference)

Är du en aktiv investerare och är intresserad av att spekulera i både i prisuppgång och prisnedgång är CFD (Contracts for difference) ett bra och enkelt alternativ. Man ska komma ihåg att CFD är en hävstångsprodukt där du kan förlora mer än satsat belopp.